2016. feb 28.

BUBU Bubble Tea shop, ahol a bubit darabra kapod

írta: UniStreetFood
BUBU Bubble Tea shop, ahol a bubit darabra kapod

Meglátogattuk a Budapesti BUBU teaházat a Teréz körúton

A szürke hétköznapokat vagy hétvégéket sokan a megszokott kávéval, teával kezdik, folytatják vagy fejezik be. Unalmas...ugyanakkor erre van egy jó ötletünk. Lassan fél éve már megérkezett budapestre két helyre is a BUBU vagyis a BUdapesti BUbble tea shop. ^o^

bubushop.png

Egyébként a buborékos tea Tajvanból származik. A '80-as évek elején Tajvan az "éjszakai piacáról" volt ismert. Ezen a finomságokról híres helyen egy leleményes ember kitalálta, hogy a népszerű tört jég és a tea kombinálásával finom hűsítő italt készít a forró nyári éjszakákra.

bubbletea.pngshop.png

Hogy több vevőt vonzzon, a teázó a hűs teát gyümölcs sziruppal keverte. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy rövid időn belül az ital egész Tajvanban elterjedt. Az italt jól össze kell rázni ahhoz, hogy a megfelelő ízt kapjuk. A folyamat során apró buborékok képződnek az ital tetején. Ezért az ital eredetileg "buborékos tea", azaz "bubble tea" néven terjedt el. Ahogy bővült a piac, az élelmes vállalkozók a tápióka hozzáadásával egy következő szintre emelték az újfajta italt. Érdekes módon a tápióka úgy nézett ki, mint nagyobb buborékok az ital alján. Így még találóbbá vált a "buborékos tea" elnevezés.

bubbleteatoppings.png

A toppingok sok féle ízben léteznek, és szabadon keverhetőek. A kínálatban szerepel fekete tápióka, eper, ananász, mango, yoghurt, licsi, vagy zöldalmás topping. A zselék kínálatával pedig hasonló mennyiségben kísérletezhetünk.

Bármelyiket kérhetitek a teába, vannak melyek buborékként szétrobbannak a szátokban, és vannak amelyeket össze kell rágni ahhoz hogy az ízkavalkád tombolni kezdjen. Az ár sem vészes, hiszen a kirobbanó ízélményért sem kell 600 magyar forintnál többet fizetnünk, és akár otthonunkba is kérhetjük, emellett pedig magunk is összeállíthatjuk a weboldalon kedvenc teánkat. 

Hidegen és melegen is fogyasztható a teakülönlegesség, így egész évben élvezhetjük Budapest apró, de ugyanakkor izgalmas, és nem mindennapi frissítőjét.

Csekkoljátok a weblapot és a facebook oldalt is:

http://www.bubutea.hu  

https://www.facebook.com/BubuTea/?fref=ts

 

Szólj hozzá

budapest gyümölcs tea sushi asian japanese asia fruit cheap fruits healthy korean bubbletea streetfood asianfood topping fruittopping