2016. ápr 30.

PadThai WokBar – a kelet ízei közel hozzád

írta: UniStreetFood
PadThai WokBar – a kelet ízei közel hozzád

Ha igazi amerikai filmekben látott dobozos fapálcikás thai kajáldát keresel, ami ráadásul finom és egészséges, hát a PadThai-t neked találták ki. Az étterem igazodva a nagyvárosi pezsgéshez, gyorsan és szabatosan juttat hozzá minőségi ételekhez – egy szóval, tagadhatatlan fast casual étterem. Mit jelent ez? Trendi, élményekkel teli, egészséges, nemzetközi, viszonylag gyors és nem túl drág – ezt nyújtja a PadThai.

 

img_1357.JPG

 

A wokbar már három helyen van jelen: az Egyetem téren, a Gozsdu Udvarban és az Október 6. utcában, így hát teljesen egyetembarát, könnyen megközelíthető helyszínekkel. A beltér nagyon fiatalos, főként a zöld szín dominál, és a falakon pici zöldségek oktatnak minket jótékony hatásukról – kicsit olyan, mint Dóra, a felfedező konyhája, így hát már-már túl fiatalos, de teljesen korrekt, mert világos és tágas. Legnagyobb előnye, hogy az ételek elkészítésének teljes folyamatát mi magunk láthatjuk, hiszen az üvegfal mögötti szorgos szakácsok cseppet sem szégyellik bemutatni a folyamatot. Miért is szégyellnék, hiszen az ételek teljesen friss zöldségekből készülnek, az alapanyagokat helyi kistermelőktől, vagy ázsiai földekről szerzik be, ezért is olyan roppanósak a zöldségek.

 

sease.jpg

A pad thai közösség. Forrás: instagram

Saját magad állítod össze az ebéded, az alapoktól kezdve, a feltéteken keresztül a szószig mindent te válogatsz össze. Az étlap tészta és rizsfélékkel kezdődik, majd jönnek a husik: csirke, marha, kacsa, de a vegánok tofut is kérhetnek az ételükbe. Utána jönnek a pluszban kérhető feltétek: koriander, fafülgomba, kesudió és más-más egészséges finomságok. A szószok között nem csak thai és japán, de indonéz és laoszi szószok is jelen vannak, ezzel válik teljessé a mi kis thai ebédünk. Az én örök kedvencem a risztészta-csirke-burma-green curry kombó, mert nagyon finom a curryjük (bár a pirossal vigyázni kell, csak erős gyomrúaknak ajánlom), és mivel nekem fontos a kalória bevitel is, tészták között inkább a rizstésztát választom, egyébként is az a legfinomabb szerintem J. Az ételek 1400 Ft-tól kezdődnek, de nagyon laktatóak, persze el sem telítenek, így garantáltan estig kitartanak és jól is érzed magad. Külön kiemelendő, hogy az étterem nagyon is egészségtudatos: a street workout programjuk nagy sikert aratott. Hetente edzéseket, futásokat szerveznek annak érdekében, hogy egy igazi egészséges, összetartó PadThai csapatot verbuváljanak. Külön megemlítendő, hogy étkezéseid kalória bevitelét figyelheted a honlapjukon, mert egy táblázattal szemléltetik az egyes összetevők tartalmát. Számomra maximálisan törzshellyé vált, mert: gyors, finom, közel van, egészséges, és ár-érték arányban korrekt.

Az éttermek pontos címeiről és nyitvatartásukról (általában késő estig nyitva vannak) a honlapukon tájékozódhatsz.

www. padthaiwokbar.com/

Szólj hozzá

thai street food curry finom belvaros teszta