2016. már 24.

Egy falat New Orleans - Soul Food

írta: UniStreetFood
Egy falat New Orleans - Soul Food

A Kazinczy utca már úgyis tele van gasztro különlegességekkel (elég, ha elolvasod előző cikkünket), akkor miért hagynád ki az egyik legkivételesebb helyet?

soul-food-budapest-1-848x296_1.jpgFotó: funzine.hu

A Soul Food a cajun konyha fellegvára. Ezek az ételek igazi keveredése számos népcsoport mennyei fogásainak és fűszereinek. Még réges rég a 17. században spanyol arisztokraták érkeztek Louisiana területére, akik vitték magukkal szakácsaikat is.  Azonban Louisiana francia gyarmat is volt, nem is beszélve a kikötőbe folyamatosan érkező különböző népcsoportokról (Afrikából, Karib-tengerről). Mindannyian hozzáadtak egy csipetnyi tudást ahhoz, hogy létrejöjjön ez a gazdagon fűszerezett sajátos főzésmód, amit mi is megkóstolhatunk a kis gasztro utcácskánkban.

A Soul Food felkínál burgerektől kezdve, szendvicseken és leveseken keresztül ‘válogasd össze magad’ tálakig, szinte mindent. Ja és desszert, mert az is van. Kipróbáltam egy tálat, BBQ szárny, grill kukorica, sültburgonya chips mindezt megdobva mango-chili lime szósszal, a saláta az mindig jár hozzá GRATIS, és az eredmény egy fényesre törölt tányér és egy fantasztikus benyomás. A tányéron lévő étel minden darabkája egy falat mennyország, ami pont annyira szószos, vagy csípős, vagy édes amennyire kell, ezzel egy igazi íz orgazmust létrehozva a szádban. Aztán jött egy tengeri gumbo ami egy igazi karibi élmény, tigrisrákkal, kagylóval és rizzsel. A hozzávalók szuper frissek, minden reggel érkeznek a horvát partokról és én még éreztem a tenger frissítő illatát a rákokon (esküszöm). Ha beleharapsz ropogós és fűszeres, az egész olyannyira karibi, hogy egy pillanatra elhittem, hogy pálmafák susogását hallom és a tengeri lágy szellő simogatja harmatos arcom.

eisedis.jpg

A burgerek is maradandóak (hajaj), nagyon speckó szószokkal, porhanyós husikával és olyan ropogós friss buciban, hogy minden pékség megirigyelné. Azonban semmit sem kell itt készpénznek venni, minden egyes fogásban van valami csavar, a csirke csíkok kissé csípősebb panírban, a grill kukorica megspékelve fűszerekkel, és minden fogás olyan szakértelemmel elkészítve, ami után az ember garantáltan lenyalogatja az ujjairól még a bőrt is. Mindez mennyiért? Normál tál (amit a képen látsz): 1890 Ft, Burgerek 1690 Ft, Szendvicsek 1990 Ft és a Kreol kaják 1500-2500 Ft között mozognak, de olyan adagok hogy tuti ledöntenek a lábadról.

Mindenkinek ajánlom, aki valami egzotikusat szeretne kipróbálni, unja már a házi kosztot és szeretne egy falatot New Orleansból.


2014-08-19_01_02_42_2.jpgFotó: funzine.hu

 

http://www.soulfood.hu/

Kazinczy u. 32. Budapest, 1075

H-Sze:

12:00 – 22:00

Cs:

12:00 – 23:00

P-Szo:

12:00 – 0:00

V:

12:00 – 22:00

Szólj hozzá